Impact online marketing

Door Willem van der Zanden

 

Volgens het CBS telde Nederland in 2023 aan het eind van het derde kwartaal 32.675 actieve marketingbureaus. Het belang van online marketing is niet onopgemerkt voorbij gegaan aan bedrijven. Maar wat maakt online marketing zo belangrijk?Belangrijkste factoren

Om in te zoomen op de impact van online marketing kijken we naar een aantal factoren die van belang zijn. Allereerst is het een makkelijk middel om een groot publiek aan te trekken. Mits deze marketing goed wordt ingezet, kun je heel gericht jouw doelgroep bereiken. De grootte van die doelgroep is daarbij niet van belang, want tegenwoordig is iedereen online. Naast bereikbaarheid is meetbaarheid een groot pluspunt van online marketing. Wanneer je advertenties, reclame of eigen content deelt via social media of een website, kun je nauwkeurig zien wat de invloed daarvan is. Aantal views, clicks en likes worden automatisch in beeld gebracht. Een groot voordeel daarvan is dat je continu content kunt beschaven en optimaliseren.

Uitdagingen online marketing

Vanzelfsprekend brengt dit ook uitdagingen met zich mee. Online is er sprake van een ware jungle. Consumenten worden aanhoudend overspoeld met informatie en content. Het gevaar met online marketing is dat consumenten content irritant gaan vinden en er een negatieve tendens ontstaat. Uit cijfers blijkt dat een meerderheid van de B2B-kopers (62%) drie tot zeven stukken content ziet, voordat ze contact maken met een verkoper. Daarom moet content aantrekkelijk, concreet, inhoudelijk en het liefst interactief zijn. Het moet consumenten aanzetten tot actie.  

Waarom Matiwi?

 

Wij van Matiwi zijn in content marketing gespecialiseerd. Onze visie is: Wij zorgen door middel van eersteklas content ervoor dat jouw idee meer bereik en een professionele uitstraling krijgt, waardoor jij je kan concentreren op jouw talenten. Onder eersteklas content verstaan wij content die jou verder helpt. Content gericht op de doelgroep, aanzet tot actie, aantrekkelijk is om te zien en inhoudelijk juist is, is waar wij voor staan. Benieuwd naar hoe we aan jouw verhaal kunnen bijdragen? Neem dan contact op en we gaan samen zorgen voor een grote impact met jouw online marketing.