Welke contentstrategie past bij jou?

Door Willem van der Zanden

 

Content bestaat er in alle soorten en maten. Je kunt een social media post op 101 manieren aanvliegen. Hoe je contentmarketing inzet, hangt volledig af van jouw doel. Ga je voor content die jouw identiteit uitstraalt of jouw product in de spotlight zet? Wil je bindende content of content die zich richt op een eenmalige verkoop? Ga je voor content die nieuwe klanten aantrekt of content die jouw community versterkt?

Wat wil je bereiken?

Bovenstaande vragen bepalen uiteindelijk hoe jouw content eruit moet zien. Wil je namelijk een product of dienst verkopen en heb je weinig aan het bouwen van een community, dan ziet je content er misschien simpel en direct uit. Je zet jouw product in de spotlight, benoemt de voordelen voor de koper en benoemt een prijs. Wil je een community opbouwen waarbij klanten steeds terugkeren naar jouw bedrijf of dienst, dan wil je zorgen voor binding. Je straalt jouw identiteit uit en maakt het gemakkelijk voor klanten om bij je terug te komen. Alles valt of staat met een marketingdoel. Op basis daarvan creëer je jouw content en kun je gericht kijken naar de resultaten.

Welke content hoort bij welke strategie?

Als we gericht kijken naar welke content bij welke strategie hoort, zien we verschillen. Voordat we naar de expliciete content gaan kijken, moeten we eerst weten welke contentstrategieën er bestaan. Er zijn er een paar te onderscheiden, namelijk: naamsbekendheid, klantwerving, verkoop producten, expertstatus, klantloyaliteit en websiteverkeer genereren. Een paar voorbeelden van precieze content per strategie zetten we hieronder op een rijtje:

Naamsbekendheid – Denk hierbij aan opvallende visuele inhoud, zoals infographics, foto’s of korte video’s, die je merkidentiteit weerspiegelen. Deze content wordt vaak gedeeld op social media om een groot publiek te trekken.

Klantwerving – Voorbeelden hiervoor zijn informatieve blog posts, webinars of e-books die de problemen van je doelgroep aanpakken. Vaak wordt deze content via gerichte advertenties verspreid om potentiële klanten aan te trekken.

Verkoop producten – Geschikte manieren zijn productdemonstratie video’s of gebruik van feedback van tevreden klanten. Belangrijk is een duidelijke calls-to-action die leidt naar productpagina’s of online winkelmandjes.

Expertstatus – Perfect voor dit doel is het schrijven van diepgaande artikelen, whitepapers of deel onderzoeksrapporten die laten zien dat je diepgaande kennis hebt in je branche. 

Klantloyaliteit – Exclusieve content voor bestaande klanten, zoals speciale aanbiedingen, loyalty-programma’s of inhoud die gericht is op het oplossen van hun specifieke behoeften dienen deze strategie.

Websiteverkeer genereren – Geoptimaliseerde blogposts voor zoekmachines (SEO) met relevante zoekwoorden zorgen voor meer websiteverkeer. Maak shareable content die bezoekers aanmoedigt om je website te delen op sociale media.

Waarom voor Matiwi kiezen?

Wij van Matiwi zijn gespecialiseerd in het creëren van content die past bij jouw doel en strategie. Onze slogan is niet voor niets: Content op maat. We horen graag welk doel en welke strategie bij jou past. We gaan graag met jou om de tafel om je verder te helpen met jouw bedrijf of idee. Laten we samen gaan voor Content op maat!